Magyar

Eszperantó.

.. egy nyelv amelyet azért csináltak, hogy megkönnyítse a nemzetközi kapcsolatokat. Egy nyelv amellyel könnyen kifejezheted magad. Egy nyelv olyan szavakkal amelyeket könnyen tudsz kiejteni, mert ez egy fonetikus nyelv. Szavakat használ amelyeket ismersz más nyelvekböl. Szavak amelyeket más szavakból tudsz  származtatni és így kevesebb szót kell megtanulnod.

Egy nyelv amelyik abból a felismerésböl származik, hogy a kultúrák egyenrangúak és a kultúrák különbözösége a világon hozzájárul a tartós, maradandó fejlödéshez. Egy nyelv amelyet mindenki könnyen megtanulhat és senkinek nem biztosít elöjogokat.

Egy nyelv mellyel kapcsolatot tudsz teremteni egyszerü és kevésbé egyszerü emberekkel máshol a világon. Útra tudsz kelni vele nemzetközi összejövetelekre a világ sok országába. Az összejöveteleken élvezni tudod a szinpadi elöadásokat, filmeket, zenét, táncot, éneket az elöadásokon, tanulmányi összejöveteleken kívül amelyek megvilágítják a helyi kultúrát. Irodalmi müveket találhatsz eszperantó nyelven amelyeket kevésbé ismert nyelvekböl fordítottak le, mint az izlandi regék, mint a kinai iró Lusin  elbeszélései vagy   képregények. Na, és mit gondolsz azokról az írókról akik eszperantó nyelven írnak ?

Az eszperantó tényleg olyan nyelv amely elösegíti a kultúrák egymásközötti cseréjének a lehetöségét.

 

Kiváncsi vagy hol találsz több információt az eszperantó nyelvröl?

Hungaria Eszperanto-Asocio

www.eszperantohea.hu

hungario@gmail.com

Tanulhatsz eszperantó nyelvet könyvböl, írásban vagy szóbeli tanfolyamon, internet tanfolyamon, vagy egy “app” használatával (a mobilodon).

 

Információt találhatsz  a fent megadott cimeken kívül a következö címeken:

www.lernu.net

 

Az Eszperantó Nemzetközi Intézet  célja:

Az Eszperantó Nemzetközi Intézet elösegíti az eszperantó nyelv tanítását, többek  között Andreo Cseh tanitási módszereinek az alkalmazásával. Ö 1930-ban alapította Julia Isbrüker-rel együtt az Intézetet. Az Intézet elismert a bevált tanitásí módszerek alkalmazásáról.  Ezen kívül más módszerekkel is elösegíti az IEI az eszperantó nyelv tanítását:

Információ terjesztésével az eszperantó nyelvröl és az eszperantó kultúráról. E mellett tanulmányi napokon ismerteti az eszperantó irodalmat. Az IEI-nek jelentös nagyságú Eszperantó könyvtára van és kiad maga is könyveket eszperantó nyelven.

Összejöveteleket és tanfolyamokat szervez, hogy stimulálja az embereket az eszperantó nyelv használatát.

Új technológiák alkalmazásával és számítógépes nyelvoktatás fejlesztésével elösegítik az eszperantó tanulását.

Az IEI egy nem nyereségre  alapozott alapítvány, székhelye Hágában van.

 

Címe: Riouwstraat 172,  Hága.

Honlapja: www.iei.fontoj.net

Telefon:  + 31 (0)70 3556677

Email: iesperanto@versatel.nl